Sommertur - Prag 2017

Lørdag 08-07-17

Kære tambourkorps og orkester.

Endnu en gang formår I at skabe stemning, musik på højt plan og et formidabelt samvær.
Vi er hjemme om et par timer, en masse gode og sjove oplevelser rigere.
På nogen sommerture har kvaliteten af musikken svinget. Det har den ikke i år. Den startede højt og blev bedre og bedre i løbet af ugen. Det har været fantastiske koncerter. Samværet med jer er skønt. Jer selv imellem og også overfor de voksne.
Vi er alle mætte af oplevelser og indtryk. Vi er trætte, både fysisk og psykisk.
At vågne op til 50 andre personer hver morgen og være sammen med alle hele dagen, trætter.
Vi har gået og gået, vi har set en masse ting og hørt en masse om Tjekkiet og især Prag. Det har været interessant og sjovt.
Fritiden er blevet nydt på vores hostel med volleybold, kortspil m.m.
De voksnes samvær har også været i top. Vores bestyrelse og ægtefæller har hygget sig, grint og arbejdet rigtig godt sammen.
Det har i det hele taget været en sommertur med en masse gode indtryk. En tur jeg med glæde og musikalsk stolthed vil se tilbage på og frydes over.
I må alle have en fortsat god sommer og jeg glæder mig til vi ses efter sommerferien.
Tak for nu.
Leder Carsten Rungstrøm

Fredag 07-07-17

Hej alle derhjemme

Vi har haft en lidt speciel og interessant dag i dag.
Dagen startede som alle andre med vækning en halv time før morgenmad som i dag var kl. 9:00. Da vi havde nogle problemer med, at bussen var utæt tog Svend Erik og Ole på værksted med bussen klokken 7:00. Bussen nåede ikke at blive færdig, selvom vi først skulle spille kl. 12:00. Aron og Niels valgte at forny uniformen med sokker i sandaler og kondisko da de havde glemt uniformssko i bussen, efter Carsten flere gange havde sagt, at vi skulle huske alle uniformsdele.
Fordi bussen ikke var klar klokken 11:00, måtte vi finde en anden transportløsning. 17 fra orkesteret, små og dårligt gående, skulle tage en lille bus med traileren bagpå sammen med to fra ældreeningen. De resterende skulle med sporvogn. Det gik godt med at få alle ind i samme vogn. Efter nogle stop begyndte Kent dog at se bekymret på sit kort. De fandt pludselig ud af, at vi var kørt i den gale retning og fik hurtigt alle ud. Efter noget tid (3 sporvogne senere)ved stoppestedet for sporvognen i den anden retning, fandt vi ud af at det ikke kunne betale sig og vi tog metroen i stedet. Vi skulle tage metroen 4 stop. Peter Leth talte grundigt hvert stop, men da der ved 3. stop blev råbt "næste stop" spurgte han "hvad skal vi ved næste stop".
Vi kom alle sikkert ud og skulle nu finde de andre på et kvarter. Vi prøvede at få fat på dem, så de kunne pakke traileren ud, så vi kunne nå det til tiden. Vi fandt dog ud af at vi havde nøglen og Christian Westh tog en for holdet og løb i forvejen med nøglen. Vi nåede alle båden, endda i rimelig tid. Da båden sejlede, startede vi ud med frokost inden koncerten. Det var en noget anderledes koncert, da publikum stod på kajen, broerne og andre både, og vi selv var lidt spøjst placeret øverst på båden ved en masse borde-bænkesæt. Under koncerten sejlede vi forbi et brudepar, her skulle der selvfølgelig spilles Congratulations. Efter koncerten ville Kathrine Hansen slå Niels på næsen, dette endte ud i, at uniformshatten fløj af Niels's hoved og med et brag (bloop) ramte den vandet...
Mens vi lægger til land kigger vi ind på vores dejlige trailer, som holder med en fin lås på hjulet og en p-bøde på siden. Kunne denne dag snart gå mere galt...
Da vi kommer af båden stiller vi op til en standkoncert på kajen. Det var noget af et blæsevejr og med lidt væltede nodestativer og noder der flyver væk fra solisterne var koncerten trods alt stadig god. Vi pakkede traileren og mens vi ventede på at politiet kom og fjernede hjullåsen, hyggede vi i det varme, nogen med lidt vandkamp i uniform.
Vi kunne nu alle gå op til bussen, og køre hjemad.
Da vi kom hjem skulle vores spilletasker og uniformer i dragtpose afleveres ved bussen. Inden aftensmaden var der frit spil, hvor de fleste valgte en tur i poolen efter en lang og varm dag. Aftensmaden stod på madder ved bussen, der var dog mange der valgte at tage ud og spise. Aftenen har stået på en masse, bl.a. Ansigtsmaske med forældrene, volley og andet hygge. Som folk går forbi forældrene bliver der spurgt om de har fået pakket, dette er i de fleste tilfælde et nej.

Så nu takker dagbogsholdet af for i dag
Mange hilsner
Freja, Christian Kaiser og Rosa som nu skal op og pakke
De ansvarlige Mathias og Gabriella som selvfølgelig har pakket.

Torsdag 06-07-17

Kære dagbog,

I dag startede vi ud med at blive vækket klokken halv otte, nogle med sang (Benedicte), andre af Kent der lystigt bankede sange på døren. Herefter blev morgenmaden indtaget kl. 8, og afgang i bus kl 9. Inden bussen kørte fra hotellet blev der sunget fødselsdagssang for både Marie og Benedicte. Guiden dirigerede Svend Erik i retningen mod glaspusteriet, hvor der blev købt billige glas i laaaaange baner. Derefter gik turen mod bryggeriet/lossepladsen hvor første koncert skulle spilles, desværre inden frokost..... Sofie blev dårlig, og koncerten sluttede da frokosten var klar. Dagens frokostmenu stod på suppe og kyllinge "bøf" med kartoffelsalat. Der var delte meninger om menuen, men billig var den! Lige efter maden var gledet ned, løb vi alle ud i bussen og turen gik nu mod Karlstadt (staves??). Her så vi en meget flot campingplads, og en mindre flot parkeringsplads. Det var selvfølgelig på parkeringspladsen dagens anden koncert skulle spilles, heldigvis blev den flyttet til den eneste skyggeplads der var. Efter koncerten blev der sat tid af til at se den famøse borg, på toppen af bjerget. Nogle tog den lange og varme tur op, andre provianterede i skyggen på den lille gågade der var. Ann-Sofie fik købt en lommelærke, og Peter S. købte intet (mesteren besteg bjerget). Mads købte mad, da han vidste hvad aftensmaden ellers stod på. Sofie købte is, dog kun for at kunne låne toilettet. Marie fik en lille is, og desværre ingen mariehøne. Turen gik hjem mod hotellet, hvor buffetten blev slået ud og det blev spist resterne af den medbragte makrel. Nu sidder vi og savner en fødselsdagskage, og vil holde en lille fest der indebærer øl, pool-badning og måske liiiidt beachvolley.
Sov godt, når i kommer så langt.
Mys fra Monster Mads, Perfekte Peter, Seje Sofie, Awsomme Anns og Muntre Marie ????????

Onsdag 05-07-17

Halløj dagbog!

I dag ramte vi onsdag, og dermed vores turs midtpunkt. Vi blev vækket kl. 7.30, for at kunne spise morgenmad og være klar til at gå fra hotellet kl. 9.00. Dagen skulle stå på guidet tour rundt i den gamle bydel med danske Henrik, som har boet i Prag de sidste syv år, og tjekkiske Adam, som studerer dansk på det lokale universitet. Planen var egentlig at gå ind til byen, men fornuften vandt, og vi endte med at købe sporvognsbilletter, og slap derfor for gode fem kilometers gang hver vej, som ville have været oven i den tre timer lange, guidede tour. Vi så bl.a. Prags borg/præsident palæet, hvor mange kendte musikere gennem tiden har været gæster, og hvor udenlandske politikere bor, når de er på besøg i byen. Vi hørte desuden meget om trediveårskrigen og dens start ved et 16-meters fald efter et skub ud over borgens væg, og ned i en stak gylle. Vi så yderligere flere kirker og biblioteker rundt omkring byens centrum, samt den meget kendte Karls Bro. Flere tog iøvrigt chancen til at prøve at få et ønske opfyldt, ved at røre ved en ganske særlig statue på broen.

Den guidede tour nåede sin ende, og vi nåede til frokost på restauranten Rebel Wings. Her kunne vi vælge imellem enten gullasch, svinekoteller eller chicken wings med oste-sauce.
Efter frokosten kunne vi enten vælge at blive inde i byen og shoppe, eller tage tilbage til hotellet. Vi var blevet advaret om, at de fleste butikker nok ville have lukket grundet tjekkisk helligdag, men dette vidste sig overhovedet ikke at være et problem, for dem som blev derinde. Der blev shoppet og spist is i hyggelige mængder. Dem som tog tilbage på hotellet brugte eftermiddagen på badning i hotellets pool og Beach-volleyball på hotellets bane.

Vi er nu blevet færdige med aftensmaden, som bestod af makrel- og leverpostejsmadder ved vores bus. Vi skulle jo nødigt snydes! Nu står den på endnu mere råhygge, inden dagen imorgen endelig står på flere koncerter igen!

Kys, kram og masser af kærlighed fra
Emma J., Rasmus J., Cecilie, Rasmus B., Kathrine F., Pernille D. og Rune

Tirsdag 04-07-17

Kære dagbog

Ved Guds hellige lys blev vi vækket sent i dag. Klokken blev 8.30 inden forældrenes skønne røst lød. Morgenmaden blev indtaget i hostlets restaurant med fantastisk rumklang. Dagen i dag var elevrådets dag, og derfor stod den på musikalsk underholdning. Der skulle både bindes slips, nynnes sange og mere. Kristian Leth havde de vildeste slipse-skills imodsætning til Tina, den uniformsansvarlige, som kun lige bestod. Æblet falder langt fra stammen. Sangen Despacito blev opført som march, spoken words og rap som et led i underholdningen. Den fantastiske formiddag blev afsluttet med en lækker frokostbuffet med stort udvalg af makrelmadder uden mayonnaise.

Svømmetøjet blev pakket for nu skulle vi i Aqua Palace. Der var fyldt med rutchebaner, der var en anelse vilde. Anna legede menneske-bowling med et tilfældigt kærestepar og fik lavet et flot split i den udendørs rutchebane. Nicolai reddede Vilster fra “druknedøden”. Desværre gik hendes ene bikinistrop i stykker under redningsaktionen. Andre tilbragte tiden ved Coral-baren og nød et formidabel hula-show fremført af en entusiastisk tjekkisk mand.

Aftensmaden skulle indtages på en restaurant blot 100 tjekkiske meter fra hostlet. Kent og Per førte an i rask tempo, og vi derfor dagens motion. Vi fik lækre pizzaer og spagetti, som blev indtaget med stor glæde. Vi var dog ikke færdig for i dag, da vi stadig havde tilgode at se et storslået vand-show. Især Freja nød showet og klappede ivrigt med til klapsalverne i live optagelserne af musikken til showet. Vi slentrede hjem i et behageligt tempo, og vi satte de ældste af på en nærliggende bar.

En milliard positive hilsner fra det positive dagbogshold
Energiske Emma P., alletiders Aron, beautiful Benedicte, helten Nicolai, Karina Kool, allerste awesomeste Anna og Kong Kasper

Mandag 03-07-17

Dagbog d. 3/7-2017:

Kære dagbog
Dagen i dag startede med vækning kl. 7.30 (værelse 301 blev vækket i fornem stil med sang af Susanne og Tina). Kl. 8 var der morgenmad i form af buffet nede i hostelets restaurant. Forventningerne til denne morgenmad var ikke så store, og morgenmaden indfriede de forventninger. Efter morgenmaden var der rundtur og guide i det omkringliggende kvarter. Til at guide denne rundtur havde vi vores to personlige guider, Pavel og David. På rundturen blev vi introduceret til lidt natklubber, industrielt kunst, et kunstgalleri, legeplads og sjove anekdoter. Mads Kaiser fik David-damemagnets Snapchat efter at have kaldt ham en dame. Rundturen sluttede på Det Gule Marked (en masse boder med lokkende asiatere der bl.a. har lært at sige “goddag” og “billig” på dansk) hvor vi senere på dagen skulle spille koncert.

Inden koncerten fik vi frokost i form af de berømte makrelmaddere og dagens specialitet som var frikadeller. Kl. 13 gik bussen mod det gule marked hvor vi skulle spille koncert kl. 15. Under koncertens sidste nummer taber Christian Kaiser bæknerne (folk troede dette var meningen, indtil det blev ved).
Efter en udmærket koncert var der en times fri leg på det gule marked, hvor der bl.a. blev nydt is og shoppet veninde-trøjer. Bussen gik nu mod den næste koncert som skulle spilles på et grønt område foran en hyggelig bar. Området indeholdt en masse humørstemte gæster, som nød at der kom nogle unge mennesker og spillede musik. Koncerten gik rigtig godt og tilhørerne var tilfredse dog var der lidt knas i slagtøjet under Two Worlds (den skyldige skylder omgang (du ved hvem du er)).

Efter koncerten skulle vi gå 100 tjekkiske meter (svarende cirka til 600 danske meter) for at spise aftensmad på en nærliggende restaurant. Menuen stod på hamburger (hvis der var flere at få) og schnitzel. Folk nåede at blive godt sultne for klokken skulle blive 21 før alle havde fået deres mad. Med mad i maven mødte vi bussen for at køre tilbage til hostellet. Her sidder vi nu og er lidt trætte efter en lang dag med to koncerter, dog får vi lov til at sove helt til kl. 8.30 i morgen. Resten af aftenen står på hygge (der går rygter om at Rosa er blevet kastet i poolen med alt tøjet på). Vi siger godnat herfra.
En meget træt Sandra ????og mindre trætte Kathrine????, Patricia????????, Kristian L????, Peter L????, Andreas???????? og Stine????.

Søndag 02-07-17

Godmorgen alle sammen

Vi er nu landet i Prag, hvilket vi gjorde tidligt i morges ved en ni-tiden. Turen har været lang, men fornøjelig. Vi startede dagen ud med morgenmad foran hotellet, og derefter gik ventetiden i gang. Værelserne var nemlig først klar klokken 15:00. Forældrene besluttede at vi skulle bruge denne tid på en vandretur. Det var vi nemlig alle friske og klare til. Ingen steder var for fine for os, og vi fik set bagsiden af Prag langs en flod. Herefter delte vi os i to grupper, hvor den ene gruppe gik ind til byen, og den anden til det gule marked. Byfolkene gik ind til byen, og fik en smule fritid samt lidt mad og drikke. Byen var rigtig flot, og fyldt med kinesere.

Gruppen som gik til det gule marked, forventede at finde et stort travlt marked, da herrerne i forældreforeningen sagde at der altid var åbent. Sandheden var dog en anden. Faktisk var der kun en enkelt gade med boder åben, så efter en hurtig pause vendte de snuden hjem mod hotellet. Her blev tiden brugt på forskellige lege.

Da byfolkene endelig havde slæbt deres tunge fødder tilbage, var det tid til turens første makrelmadder. Denne blev nydt i det fri. Efter frokost var det endelig tid til at få værelser. Det var vi alle lykkelige for. Tiden til at finde sig til rette var kort, for der skulle spilles koncert. Årets første sommerturskoncert fandt sted på hotellet. Dresscoden var casual, tur t-shirts og valgfri underdel. Koncerten var kodyl mega awesome, og publikummet klappede for vildt (forældreforeningen, buschaufførerne + fem glade englændere). Efter hurtig sammenpakning, var tiden kommet til dagens højdepunkt, aftensmaden. Meningerne om maden er forskellige, men vi blev alle mætte. Desserten var derimod enstemmigt formidabel.

Nu er tiden blevet til at vi skal skrive dagbog, hvilket hermed er gjort. Resten af aftenen skal bruges på hygge og dejligt samvær.

Peace out, og med kysmund ????????tak for i dag
Sara, Anthon, Line, Christian Westh, Pernille Vilster, Niels, Caroline og Pernille Tornbjerg