Spanien - Vilanova / Calafell 2001

Lørdag 30-06-01

Sommertur 2001- Calafell i Spanien

Lørdag d. 30. juni
Årets sommertur startede tidligt i dag - lørdag
morgen kl. 08.00. Vi mødtes som altid på Kragsbjergskolen, hvor vi fik pakket instrumenter, bagage osv.

Så kørte vi mod grænsen, hvor de sædvanlige indkøb af diverse drikkevarer og andre forsyninger blev foretaget.

Resten af dagen blev tilbragt på den tyske motervej, hvor vi holdt et par stop, inkl. aftensmadsstop på Landhotel Vogelsberg.

Turen fortsætter sydpå og i disse minutter (kl. 20.31) er der omkring 350 km. til den franske grænse.

Skrevet af Martin Skov og Lisa H.



Søndag d. 1. juli
Vi startede dagen med et lille ophold i Frankrig.

Visse udvalgte elever hjalp den altid hårdtarbejdende forældreforening med morgenmaden, og dette blev en frisk start på en ny dag.

Derefter fortsatte den lange bustur med næsen mod solrige Spanien. Efter et par film og enkelte rastophold nåede vi endelig til camping- pladsen "Vilanova Park".

Inden bussen blev tømt for bagage, fik vi os et par af de berømte makrelmadder, som år efter år har været en væsentlig del af vores energitilførsel.

Så fik vi ellers to timers fritid til evt. at tage en dukkert i poolen eller at tage et forfriskende bad, da den 29 timers lange tur havde tappet voldsomt på vores kræfter.

Kl. 18.00 var det tid til vores første marchtur, som primært var beregnet til at promovere os på campingpladsen. Den forløb tilfredsstillende og fik skabt megen interesse for vores tilstedeværelse.

Efter marchturen sørgede campingpladsen for et dejligt stort måltid mad, som blev fortæret med stor lyst, da vi skulle lade op til den efterfølgende koncert på campingpladsen.

Koncerten gik udmærket, og det mangfoldige puplikum virkede begejstrede. Dernæst var aftenen og natten fri.
Dagstemperatur: 35 gr., Nattemperatur: 23 gr.

Skrevet af Alexander (fødselsdagsbarn), Michael og Max



Mandag d. 2. juli
Kære dagbog.
Dagen startede med at vi blev vækket kl. 8.00. Næsten alle var friske og veludvilet.

Kl. 10 gik turen til Aqualeon, som er en vand- og safaripark.

Vi startede med at få frokost, som forældreforeningen stod for, hvorefter vi spillede en koncert i parken for alle dens gæster.

Enkelte havde lidt problemer med varmen (over 35 gr.), men alle blev friske igen. Bagefter fik vi tid til at gå i vandet og benytte alle de fasciliteter, som var på pladsen. Der var masser af sjove ting, såsom vandrutschebaner, som var rigtig sjove for os alle sammen.

Så gik turen hjemad i de meget varme busser, og efter ca. 1/2 times transport var vi på campingpladsen igen.

Vi skulle spise kl. 19.00, hvor vi fik skaldyrssalat til forret, og friturestegt torsk med ouberginer og franske kartofler, og ferskner til dessert.

Lige nu sidder vi og skriver dagbog, men kl. 20.30 skal vi spille endnu en koncert på campingpladsen, som afslutning på den dejlige og varme dag. Når vi er færdige med at spille, starter der et diskotek, som de lidt ældre kan benytte sig af.

Skrevet af Mads og Kamilla.



Tirsdag d. 3. juli
Tirsdagen begyndte med en meget tidlig vækning (kl 8:10), 10 min forsinket!

Dette startede en mindre panik, da de der lystede, efter morgenmaden skulle stå klar ved bussen kl 9, som ville tage os til marked i Calafell, hvor der var rigeligt mulighed for at gøre en god handel.

De tilbageblivende kunne boltre sig i poolen eller dase i solen.

De handlende returnerede ved en halv et tiden, hvor det var blevet tid til frokost. Efter frokost var der lige tid til en lille tur i poolen, et hurtigt bad hvor man kunne vaske markedsstøvet af eller skrive hjem til dem, som man har kær.

Derefter gik turen til Coma Ruega, hvor vi skulle vise vores musikalske talenter frem. Dette gik meget fint med undtagelse af at en enkelt person, som havde glemt sit slips
(der nævnes ingen navne, vel Sarah?) og at diverse personer sad i undertøj - både på turen derhen og turen hjem og svedte deres r.. i laser.

Det skal dog siges, at der ikke var en eneste, der besvimede på den ellers godt brændende marchtur.

Om aftenen grillede vi og hyggede os efter en lang og MEGET varm dag.

Mange hilsner fra de solbrændte orkestermedlemmer og forældreforening.

Brigitte og Lith

PS: Dette var også dagen, hvor Lasse for første gang i 2 år vandt et spil casino. Dette skete ikke mindst p.g.a. en utrolig god/dygtig makker i form af den ene buschauffør (Henrik, red.)



Onsdag d. 4. juli
Efter morgenmaden tog størstedelen af os til stranden, hvor vi legede og bade.

Det var idag dejligt køligt, da denne dag var den første, som var lidt overskyet.
Vandet var tiltrods for dette ganske varmt og rart. De, som ikke tog af sted, blev hjemme og hyggede sig.

Da vi kom hjem fra stranden, var det tid til at komme en tur i poolen, for at få skyldet noget af saltet af badetøjet.

Middagen blev idag indtaget i resturanten, hvor menuen stod på:
Forret - som var sund, denne bestod af bønner og kartofler (bwadr!)
Hovedret - som var< U>ulækker</U>. Denne bestod af en spansk dilikatesse ("pølse???" med tomatsauce og pommes frites) Decert - som var rigtig god (hurra noget vi kunne lide). Denne bestod af frisk melon af samme form, som en armerikask fodbold med hvidt kød.

Så fik vi tid til at slappe af og hygge os. Der var dog også nogle, der gik i poolen igen.

Sidst på eftermiddagen tog vi så afsted til El Vendrell, hvor vi gik en længere marchtur med et par standkoncerter.

På én af pladserne, som vi spillede på, blev publikum helt vilde efter vi spillede den catalanske nationalmelodi "Els Sagadors", og det var en fed oplevelse.

Herefter gik turen så tilbage til Campingpladsen,
hvor aftenen kommer til at forløbe med en pigeaften for pigernes vedkommene.

Der rigtigt skal hygges, en rigtig pyjamas party.

Drengenes modtræk til dette er selvfølgelig en "mande"-aften i boksershorts.

Skrevet af Ditte, Maria og Nita.



Torsdag d. 5. juli
Hej Dagbog.
Idag blev vi vækket kl. 6.45! Dér var folk trætte pga. aftenen før. Pigerne holdt tøseaften i nattøj og drengene "mande"aften i boxershorts.

Dagen idag var en spillefri dag, hvor vi brugte tiden på noget sightseeing.

1 ½ time i bus, og løjerne gik løs. Parc Güell var det første, vi skulle se flotte mosaikker og mange trapper.

Så gik turen videre ind til Barcelona´s midte, blev smidt af bussen ved den ufuldendte kirke, og skulle da ud at gå til det modernistiske kvarter.

Disse tre atraktioner er tegnet af arkitekten Gaudì, som var en meget kendt mand, som levede mellem 1852 - 1926. Arkitekten var en meget speciel mand, som bla. havde en sygdom, der gjorde, at han skulle gå/eller gik meget lange ture, og hans liv endte tragisk ved en af diise ture, hvor han blev kørt ned af en sporvogn.

Bjerget Mont Jùic blev stedet, hvor vi skulle fortære vores middagsmad, som selvfølgelig bestod af baguettes med diverse pålæg.

Derefter gik turen til parken Ciutadella, og det gotiske kvarter. Det gotiske kvarter består bla. af Barcelonas
domkirke, hvor omkring 20 af os tog turen helt op i dens tårn, og kunne da opleve den flotte udsigt ud over storbyen.

Ellers var det shopping, der stod på programmet, og vi kunne nu få brugt nogle af vores pasetas på alverdens ting.

Ved syv-tiden samledes tropperne igen for at blive delt endnu engang. Cirka halvdelen af os blev kørt hjem til campingpladsen, og de der endnu havde masser af energi, gik på jagt efter noget mad. Efter mad og lidt at drikke, og mørket var ved at falde på, mødtes vi og kørte så til den sidste sightseeings sted, på Mont Jùic - by night, og fik taget de sidste billeder den dag. Denne fantastiske ide´var chaufførenes, og den blev også værdsat meget, så endnu et plus til dem.

Nu er vi snart hjemme på pladsen. Hygge og en ekstra bajer, og så er den dag gået.

Skrevet af Randi og Lars.

Ps.!!
Mille:
Kære Rune
Så blev det endelig torsdag, din fødselsdag. 20 år. Jeg ville utrolig gerne være hjemme til at kunne fejre dig, men vil tænke på dig hele dagen. Jeg håber du må få en god dag med fed musik, solskin og godt selskab. Jeg glæder mig til at komme hjem og fejre dig og os..... Hjertelig tillykke skat!

Din Mille

Pps:
Henrik (buschauffør) sender de lykkeligste hilsner til Vibeke (hans hustru) og hans søn Andreas, da han netop har fået at vide, at han skal være far igen til februar. De bedste lykønskninger til familien Jacobsen i Skalbjerg. (Lasse, red.)



Fredag d. 6. juli
Vi blev vækket kl. 07.30 og skulle spise morgenmad kl. 08.00.

Vi mødtes ved busserne kl. 10.15, fordi vi skulle spille en stand-koncert et sted uden for byen Calafell. Vi skulle spille på en plads, hvor der ingen skygge var, så
det var meget varmt.

Vi kørte videre til Calafell, hvor vi gik en marchtur, som varede i ca. en halv time.

Derefter gik vi hen til den restaurant, hvor vi også spiste sidste år. Det smagte bestemt ikke ret godt! Efter at vi var færdige med at spise, kørte vi i bussen hjem til campingpladsen, hvor vi havde mulighed for at få en tur i poolen for en times tid.

Så kørte vi ind til Calafell igen, hvor vi fik mulighed for at handle i en time, før vi skulle spille den sidste koncert på denne tur, nemlig en koncert nede på promenaden.

Vi spillede alle de store numre, og publikum var helt vilde med os, da vi var færdige med at spille.

Vi kørte med "den store bus" hjem, fordi Lasse skulle hjælpe os med at skrive denne dagbog, men da vi så, hvordan de var herinde, var vi glade for, at vi sad i "den lille bus".

De larmede og hujede og sang alle de gode børnesange, så det bliver rart at komme hjem på campingpladsen.

Nu skal vi så have aftensmad på campingpladsen, som forældreforeningen står for, og derefter er aftenen fri, så vi kan få pakket og slappet af, inden vi skal køre den lange vej hjem til Danmark igen.

Skrevet af Louise M., Tilde og Louise A.

(Lasse: Der kommer også dagbøger fra lørdag og søndag, da vi opdaterer hjemmesiden vha. en bærbar computer og en mobil, så det kan lade sig gøre fra busturen)



Lørdag d. 7. juli
Kære dagbog!
I morges blev vi vækket kl. 6.30.

Nogle var mere trætte end andre, da vi skulle muge ud hytterne, og derefter spise morgenmad.

Kl. var ca. 9, da vi sagde farvel til Camilla, Jakob og Miriam, som skulle blive med forældrene på campingpladsen lidt endnu.

Så gik turen hjem igen. Vi så nogle film, men det var ikke alle, der fik det hele med, da alle var mere eller mindre trætte.

Efter middagsmaden blev Gitte sat af, for at besøge nogle venner.

Da klokken var ca. 20 kørte vi ind på en fransk rasteplads for at spise aftensmad.

Herefter satte vi os ind i bussen igen, og så nogle flere film, mens turen fortsatte mod Danmark. Vi ses i morgen til god dansk mad!! :)

Skrevet af Sarah & Line



Søndag d. 8. juli
Da klokken var omkring 8.00 holdt vi ind nede i Tyskland på en rasteplads for at spise morgenmad.

Omkring 9.30 kørte vi videre op igennem Tyskland. Vi fik tiden til at gå med at se et par videofilm, og da klokken var omkring 12.00, holdt vi ind ved grænsen.

Den lille bus startede med at få middagsmad , imens de store var inde og handle. Ca. en halv time efter, var det omvendt.

Vi kørte afsted ca. 13.15, og alle glædede sig selvfølgelig til at komme hjem til familie, kæreste eller venner, som ventede hjemme på Kragsbjergskolen.

Da klokken var 15.30 var vi på Kragsbjergskolen og alle var meget trætte, men trods alt glade for at være hjemme igen.

Vi fik jo selvfølgelig også lige de sædvanlige omgange i rundkørslen ude foran skolen, imens vi hørte "We are the champions" med Queen.

Skrevet af Mathias og Christoffer V.

Afslutning
Jeg vil blot lige sige tak til at de herhjemme i Danmark, som har fulgt med i vores sommertur vha. hjemmesiden. Der har været ca. 40 inde og kigge på siden om dagen, og de er noget mere, end vi er vant til at se, men lad det endelig fortsætte!

Det betyder, at vi er den 9. mest læste side under kategorien "Foreninger" på søgemaskinen "Chart.dk". Før vi tog afsted, lå vi nr. 44, så tak for det! Vi vil fortsætte med at lave ting på denne hjemmeside, som kan komme især medlemmerne, men også vores forældre og venner til gode.
Til alle medlemmer på sommerturen: Tak for endnu en fed tur!

Lasse Brønsholt (ansvarlig for hjemmesiden).