Sommertur - Østrig 2016

Søndag 10-07-16

Sidste dag på sommerturen. Sidder med Kim Larsens melodi, om lidt bliver her stille, i hovedet. Der kommer nu en tomhed efter en igen, fantastisk sommertur. Men sådan skal det være.Musikalsk er I fænomenale, som elever, unge mennesker, er I skønne at være sammen med. Har på turen oplevet jer i flere situationer, hvor I har været der for hinanden. I har alle hjulpet til med at slæbe og gøre alt klart til koncerterne og har været hurtige til at få pakket sammen. Til jer i forældreforeningen og ægtefæller, tak for et godt samarbejde, godt humør og dejligt samvær i hele ugen. Det har været rigtigt godt.
Vi trænger alle til ferie; men det bliver dejligt at se jer igen efter ferien.
Håber I alle har nydt turen som jeg har.
God ferie til jer alle og tak for en super tur.
De kærligste hilsener fra en glad leder og dirigent, Carsten

Lørdag 09-07-16

Kære awsome'e dagbog!!
I dag sov vi dejligt længe, helt til klokken halv ni. Morgenmaden var som altid mega steezy. Efter den dejlige morgenmad fik vi besked om at Peter S. Var kommet på skadestuen med brækket ankel. Nogen smidt under seksten, mega nøjern. Altså en begivenhedsrig nat.
Dagen stod på afslapning, hvilket førte til poolen, solbadning eller sov'ning. Middagen stod på Susanne's og Tina's overdrevet lækre pasta bolongese!???? efter det mere afslapning, dog med nogen der skulle pakke noget slagzeug (tysk for slagtøj). Klokken fem skulle alle værelserne være af-ryttet og kufferterne skulle afleveres ved bussen. Derefter fik vi en bid brød med makrel og leverpostej, OG KØDPØLSE!!! Klokken syv gik bussen, altså kørte, til dem der ikke forstod det, (det var en joke). Nu sidder vi i bussen og har haft en herlig uge, iog nu kan vi lugter Chips, så nu skal vi videre. Håber det går herligt med hjemturen.
Kærligt hilsen, de Chips sultne,
Pernille T. Elodie, Niels og Kristian L. (Selvom han benægter at han ikke er Chips sulten)

Fredag 08-07-16

Kære Dagbog

Vi startede dagen med vækning klokken 8 og morgenmad klokken 8:30. Formiddagen var fri til underholdning med elevrådet. Der var lagt op til store cirkusforestillinger, hvor orkesteret i opdelte gruppe skulle lave hver deres lille opvisning. Der var mange dyr på banen, og især Rosa og Stine var gode i søløvedisciplinen. Verdens bedste klovn blev også fundet. Peter L. var mere forvirret, end han plejer, hvilket vi ikke vidste kunne lade sig gøre. Efter showet var det tid til afgang mod Rodelbahn, hvor der blev serveret frokost inden turen gik til toppen. Nogen valgte dog at spise frokost på bjerget (det sædvanlige pomfrit-og schnitzelhold). Der var blevet købt gruppebilletter, hvilket skabte stor forvirring. Alle var klar til at give den gas ned af bjerget. Patricia og Elodie havde købt sig syv ture ekstra, og Peter L. og Niels fik optaget sig en GoPro-video. De skreg som små tøser (Peter L. troede han skulle dø). Enkelte personer kørte ned for at besøge det lokale marked. Det viste sig dog, at markedet kun var madboder, hvilket ikke skabte den store interesse. Klokken 15:00gik turen hjem til hotellet, hvor der hurtigt skulle skiftes til uniform. Kun tisning var tilladt. Så satte vi kursen mod Gmund. Der var god tid til at stille op, hvorefter der var 45 minutters ventetid. Orkesteret blev sat på plads i høj sol, og koncerten kunne nu begynde. Bataillemarch, TV-medley og De to trompeter blev gennemført uden problemer. Midt i Two Worlds lige i Andreas' fantastiske solo skiftede vejret og lyn, torden og regn var nu en realitet. Orkesteret blev slået af og alle styrtede ind i tørvejr til varm kakao. Efter en halv time klarede det op, og vi kunne endelig pakke sammen. Efter pakningen havde forældreforeningen besluttet at der skulle tages gruppebilleder, hvilket ikke var en stor succes hos de ældre medlemmer i orkesteret. Sure ansigter blev sendt til kameraet specielt Anna og Stine. Det var nu tid til aftensmad, der viste sig kun at være et enkelt stykke pizza. Mange plagede efter et ekstra stykke, og der kom heldigvis et refill. Nu sidder vi i bussen på vej tilbage til hotellet, hvor vi skal have vores sidste hyggelige aften
Med venlig hilsen det bedste dagbogshold nogensinde Andreas, Marie, Peter Stouki (og Ann-Sofie).

Torsdag 07-07-16

Kære dagbog!
Her til morgen blev vi endnu en gang vækket kl. 8.00 og fik serveret morgenmad en halv time efter. Den foregående aften var af mange blevet erklæret en stilleaften, hvorfor der var ekstra energi at spore i pøblen. Dagens afgang var kl. 9.45, hvor turen gik mod Villach (v udtales som et f!!!), som er regionen Kärntens anden største by... Måske? Busturen tog lidt over en time, og var kraftigt præget af de stores skønsang nede fra bagest i bussen. Der er ikke det 90'er hit, som ikke er blevet genopfrisket!
Vi ankom omkring kl. 11.00 i Villach, hvor der var fri 'leg' frem til kl. 15.45. Alle fik udleveret 10 euro i frokostpenge, og så var det ellers bare at gå på opdagelsesrejse!
Mange af de unge gik direkte på MacDonalds, andre fik en burger på Kings og nogle af de lidt ældre gik på Italiensk restaurant. Desuden fik Rune sin længe ventede Döner kebab!
Det var på MacDonalds, at dagens scoringshistorie fandt sted, og endnu en gang har Peter S. en af hovedrollerne. En Østrigsk pige i en af drengenes nabobåse vendte sig om mod gutterne, og komplimenterede Rasmus B.'s flotte hårpragt. Han flygtede dog hurtigt, og Peter S. greb chancen, nu hvor kontakten var oprettet... Spændende!
Mens der var gang i den på MacDonalds, var mange af pigerne livligt igang med deres shopping. Nogle ledte efter flag som de kunne sætte på deres uniform, andre kiggede lystigt på farverige tyrolerkjole. Nogle fik endda prøvet dem på, hvilket der kom et par yderste fine billeder ud af!
Efter megen hygge, var det tid til at spille koncert. Svend Erik fik dirigeret bussen helt op på gågadens torv, og efterfølgende ud igen ved en flot u-vendingsmanøvre. På torvet var der endelig ordentligt plads for slagtøjsgruppen at stille op på. Koncerten var en standkoncert, hvilket gav mange solbrændte elever lidt kvaler, efter vores besøg ved søen tidligere på ugen. Det var varmt, men heldigvis var koncerten i skygge, og mange shoppere stoppede på deres vej igennem gågaden, for at give os et lyt.
Efter vores hidtil længste koncert på turen, fik vi hurtigt pakket sammen og vendt næsen hjemad, hvor de store også fik genopfrisket diverse MGP- og andre børnesange. Vi ankom ved hotellet omkring 19.15, og aftensmaden blev serveret en halv time efter, i form af rugbrødsmadder på terrassen. Nogle af de ældre valgte at udnytte muligheden for at spise på den lokale hotelrestaurant.
Efter aftensmaden, fik vi ekstraordinært holdt poolen åbent frem til kl 21.00, hvilket mange nød godt af.
Nu slapper vi af på hotellet, hvor nogle snakker og hygger sig, andre følger livligt med i den aktuelle EM-fodboldkamp mellem Tyskland og Frankrig, og snart bliver der endnu en gang fyret op for stopdans, limbo og anden gak og løjer.
De bedste hilsner og varme tanker fra Mads, Cecillie, Kathrine, Stine og Rune. Mojn!

Onsdag 06-07-16

Kære Dagbog
I dag var vækningen klokken 7.30 og der var morgenmad på hotellet kl. 8.00.
Da vi var færdige med morgenmaden tog vi vandreskoene på for vi skulle op i bjergene. Men inden da skulle vi synge en lille fødselsdagsang for Benedicte og Marie. Vi hoppede ind i bussen og Svend-Erik kørte en lille solid halvanden time. Vi ankom ved Raggaschlucht og vandringen i den gloende hede. Varmen påvirkede Niels så meget at han glemte at se hvor han gik og gled tre gange... og endnu flere på vej ned. Vi andre nød udsigten til den flotte natur. Efter turen var der frokost ved bussen, hvilket også var ganske varmt. Så varmt at Marie taber sin vandflaske ned i sin dyrebare makrelmad og Freja taber makrel ud over sig selv. Lige hvad mor vil høre. Endnu en solid time senere ankom vi til musikskolen i Renneweg ca. 10 km. fra Gmünd for at spille en dobbelt koncert og høre Peter og Ulven endnu engang lige som i mandags. Den østrigske dirigent roste meget med at det var harmonisk og at vi havde det sjovt når vi spillede og det kunne han lide. Efter koncerten følte Peter S. sig frisk på at snakke med nogle piger fra det andet orkester som var fire år yngre. Pigerne var så begejstrede for Petter at de fulgte efter os til der hvor vi skulle have aftensmad på hyggelig restaurant. Vores var selvfølgelig wienerschnitzel med mellet kortofler og en god bunke salat og der var gratis refill på schnitzeler. Nu sidder Svend-E med speederen i bund for vi skal hjem og se EM fodbold

Gode hilsner til Dänemark fra Østrig fra Freja, Aron, Rasmus B, Karina og Peter L.

Tirsdag 05-07-16

Kære dagbog.

Nu er det tirsdag og vi fik lov til at sove længe. Helt til kl. 08.00. Efter morgenmaden, ventede os en times kørsel. Dagen startede med høj sol, så vi glæder os til en dag ved søen Ossiacher See. Da vi ankom til søen, stod den på flere makrel og leverpostejs-madder. Og her var Jens-Ulrik knap så heldig. Han valgte at sætte sig op ad et skur, hvor han ikke havde opdaget at det løb ned med harpiks. Så Jens-Ulrik endte med en kæmpe harpiks-klat lige midt i bolden. Heldigt for ham, vi skulle ned og bade. Her blev dagen brugt på en masse badning og sun-tanning. Mange danske-blege kroppe fik solens stærke stråler at føle. Nogen blev endda grillet, *host host* kaiser brødrene. Efter en lækker dag med masser af sjov, gik turen op på et bjerg, hvor aftensmaden skulle indtags. Da vi er dovne, var Svend-Erik så sød at kører os op ad bjerget. Dette viste sig at være en rigtig dårlig ide, vi skulle havde været gået. Køreturen resulteret i en vending hvor Svend-Erik bakkede op ad bjerget. Efterfølgende måtte vi alle storme ud af bussen, da bussen kun stod på fem hjul (ud af seks) og var ved at vælte ned ad bjerget. Til slut måtte vi løbe ned ad bjerget, da vi frygtede at bussen ville trille ned over os.
Eller ej, spøjs til side. Så slemt var det ikke. Vi måtte dog alle ud af bussen og gå til restauranten, men super helten Svend-Erik reddet dagen og fik bussen på fast grund igen.
Efter en traumatiserende oplevelse, ankom vi til restauranten, hvor vi troede vi skulle have vores aftensmad i fred og ro med en fantastisk udsigt over søen med solskin. Dette ødelagde Mads Kaiser. Midt under aftensmaden rev Mads en serviet over, hvor der ud af et kom et kææææmpe tordenbrag. Også brød helvede løs. Himlen blev helt sort og vi blev beordrede af tjenerne til, at storme indenfor i sikkerhed. For nu skulle det gå stærkt. Alle borde blev ryddet i en helvedes fart og uvejret med lyn, regn og torden kom tættere og tættere på os. Men en modig kvinde ved navn mor kaiser trodsede det vilde uvejr og måtte bare filme hver en regndråbe der faldt. Dog skete alt dette på kun 10 minutter og så stillede det stille og roligt af. Dog havde en vis person (Pernille Dal) ikke hørt efter, da Carsten havde sagt at bussen kørte kl. 19.00, så hun valgte at bestille en cappuccino 10 minutter inden, som derefter måtte tylles ned i en helvedes fart. Efter endnu en traumatisk oplevelse gik turen ned af. Nu troede vi endelig at det skulle være roligt, men endnu engang røg et hjul ned i et hul i et hårnåle sving, hvor bussen tippede lidt og alle udbrød "uh". Men igen igen fik Svend-Erik os ned på sikker grund i et stykke. Tak Svend-Erik! Nu stod den på koncert nede ved søen - troede vi. Men efter en snak med vores kontakt person, som var sikker på at der kom mere regn og torden, blev vi enige om at aflyse koncerten. Nu sidder vi i bussen på vej hjem i regn, lyn og torden. Aftenen skal bruges på en masse hygge og underholdning i fællesrummet på hotellet. Efter en dramatisk dag, håber vi på en mere rolig dag i morgen.

Mange awesome knus, kys og High fives fra de mest fantastiske smukkeste, dejligeste, skønneste, sejeste, klogeste, og ikke mindst de fregnede Rasmus J, Benedicte, Patricia og Pernille D.

Mandag 04-07-16

Kære Dagbog,

Vi blev vækket 7.15 - AALT for tidligt, hvorefter morgenmaden var serveret kl. 8. Efterfølgende satte vi kursen mod dagens udflugt kl. 9. Her besøgte vi et skisportssted, der i anledningen af sommeren var omstillet til en slædebane. Vi kørte først op med skiliften - nogle i en lukket og andre i en åben, hvor man kunne se lige ned. Efter at være kommet op til toppen delte vi os op. Nogle tog hurtigt ned, da de havde opdaget, at der var en McDonalds placeret ved foden af bjerget, mens flere tog over på en legeplads med svævebane, gynger og rutsjebaner. Her fik et par stykker brændmærker på grund af rutsjebanernes smalle bredde. Samtidig havde de store sat sig med dagens første øl på en café, da klokken på daværende tidspunkt havde passeret 10 - andre nøjedes dog med sodavand og pommes frites, da de syntes, at det andet var lidt for offensivt. Endelig udnyttede nogle, at der var nogle dyr i en indhegning, som man kunne klappe. Nogle gik et skridt videre og tog selfies med dyrene (Rune og Andreas).

Så gik turen ellers nedad med bobslæderne på en over 2 km lang tur, der tog omkring 6 minutter. På slæderne var placeret bremser, så man selv kunne styre tempoet. Dette skabte naturligvis trafikpropper, da nogle ville køre mere vildt end andre, men alt i alt fik de fleste en god oplevelse, der overgik forventningerne.

Efter at vi var færdige med bobslæderne gik turen tilbage mod hotellet, hvor vi spiste frokost. Makrelmader var populært, hvis nogle skulle være i tvivl. Da vi var færdige med frokosten, havde vi en smule fritid, inden vi satte kursen mod Gmünd, hvor vi skulle spille dagens koncert på en musikskole. Da vi var en del af programmet til musikskolens afslutning, havde vi begrænset tid til koncerten - kun 35 minutter i alt. Koncerten gik rigtig godt - både for tambourkorpset og orkesteret - det syntes publikummet i hvert fald. Så selvom at vi var presset på tiden måtte vi sætte et ekstra nummer ind for at tilfredsstille de tilhørende.

Efterfølgende hørte vi musikskolens eget indslag, som bestod af Tchaikovskys Peter og Ulven fremført på tysk. Dette gjorde at en del syntes, at det var rigtig kedeligt, og nogle faldt endda i søvn - heriblandt kan nævnes Nicolai og Christian West. Endnu flere var tætte på at falde i søvn. Da musikken var færdig, pakkede vi alle vores ting i traileren, og ventede på en lokal, der viste os hen til det sted, hvor vi skulle spise. Maden bestod af spagetti med tomatsauce, hvor man kunne tage en skål salat til. Til desert var der en skål is med vaffel. Så de fleste kunne nok have spist en smule mere. Under måltidet havde vores allesammens drengerøv Christian West en flirt med servitricen, hvor han havde fået sig charmeret ind, så han efterfølgende fik et billede med hende! Inden vi gik fra restauranten lagde han drikkepenge på en serviet, hvor hans navn og telefonnummer stod på. Dagbogsholdet bemærker dog, at han glemt at skrive "+45" foran. Ærgerligt.

Turen gik herefter endnu engang tilbage til hotellet. På hjemturen løb bussen tør for øl i køleskabet, da bussen kun har et enkelt køleskab sammenlignet med dobbeltdækkeren, der har to. Dette ville Sven-Erik dog ikke have siddende på sig, så han holdt ind til siden på landevejen for at fylde forsyningerne op, hvilket blev modtaget meget positivt.

Nu er vi tilbage på hotellet, hvor nogle har været en tur i poolen og andre hygger sig udenfor. Tak for en rigtig god dag!

Kærlig hilsen

Sandra, Christian from the Cool School, Pernille Vilster, Nicolai og Kasper

Søndag 03-07-16

Kære dagbog

Vi mødtes i går eftermiddag som start på årets sommertur til Østrig, hvilket også kunne ses på årets sommerturs t-shift. Bussen blev proppet med alverdens puder, tæpper og anden bagage. I år måtte forældreforeningen affinde sig med at sidde sammen med hele orkestret. Det fortrød de hurtigt, da der blev sunget højt fra de stor i bagenden. Ved første stop blev bussen yderligere proppet med en masse slik og sodavand. Pernille og Pernille stod for årets første underholdning. De skulle have fortalt om Østrig men havde dog istedet skrevet en sang om os (og lidt dem selv). Kl 1 holdt vi nattestop og der blev børstet tænder og anvist toiletter af en meget skrap tysk dame. Enkelte (Rosa og Karina) blev henvist til handicaptoilettet og gad vide hvorfor det blev de to?
HELE natten snakkede to unge damer (IKKE Rosa) og holdt hele bussen vågen.

I dag spiste vi morgenmad på en dejlig rasteplads. Vi fik lækkert morgenbrød og for nogen, en tiltrængt kop kaffe. Formiddagen blev bl.a. brugt på diverse højlydte spil og lege (host host......Elodie og Ann-Sofie).

Omkring middagstid nærmede vi os hotellet, som viste sig at være meget svært at finde. GPS'en viste forkert og vi endte i et savanlæg. Med en køn tre- (eller måske fem?) punktsvending kom vi ud og begyndte jagten på hotellet. Jagten var særlig dramatisk da vi var i tidspres for at overholde køre-hviletiden. Vi nåede det efter en del omveje og vi kunne endelig slappe af. Vi fik udleveret nøgler og begyndte at lede efter vores værelser. Dette ville krofatter gerne hjælp med. Han tig Saras og Sandras kufferter og løb op af trappen imens han snakkede på tysk. De løb efter og fandt heldigvis det rigtige værelse. Der var forvirring omkring flere værelser, men alle endte med en seng at sove i.

Vi fik traditionel middagsmad med makrel og leverpostej. I dag var der en opgradering i form af frikadunser.

Mads og Rasmus J. havde det utroligt sjovt med at låse pigerne ude på altanen. Sara snød dog Rasmus og fik ham låst ude istedet. Så kan han lære det! Sara er ikke så let at løbe om hjørner med.

Så var det tid til aftensmad og det foregik i uniform - det var en meget modig beslutning forældreforeningen tog. Vi fik enormt meget mad! Der salat og pasta til forret, suppe til mellemret, schnitzel og pommes til hovedret og kage til dessert. PUHA! Det var meget mad......... Så meget mad at enkelte begyndte at blive lidt skøre. Mads grinte i 15 minutter, hvilket ingen helt forstod......

Turens første (meget klemte) koncert gik fint med gamle kendinge. Nu er vi tilbage på hotellet hvor der ses fodbold, hygges, klippes hår og spilles kort.

Mange knuzzzer og kyzzz fra
Sara den almægtige, Mathias den altseende, Rosa den handicappede, Gabriella rygteskaber og Anna dagbogsskriver